13
Sâm, Aug

sursă foto: economie.hotnews.ro

Eveniment

Scad costurile în roaming în UE, de la 1 iulie 2022: Operatorii sunt obligați să te notifice când consumul de internet depășește 100 de euro.

Suprataxele care se aplică în prezent la depășirea volumului de consum rezonabil de date, voce și SMS-uri în roaming vor scădea de la 1 iulie 2022, când intră în vigoare un nou Regulament UE privind roamingul. În plus, în sarcina operatorilor apar noi obligații de informare a utilizatorilor privind tarifele aplicate.

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a anunțat miercuri că noul Regulament prevede reduceri treptate ale plafoanelor tarifelor reglementate la nivel de gros, care sunt tarifele maxime pe care un operator vizitat le poate percepe de la celălalt operator în timpul roamingului, începând cu 1 iulie 2022.

Ce suprataxe vor fi reduse de la 1 iulie 2022

De asemenea, începând cu această dată, în cazul depășirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming în UE/SEE, vor scădea și suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior, astfel că până la sfârșitul anului 2022 se aplică următoarele valori:

- suprataxa pentru date - 2 Euro/GB, fără TVA;

- suprataxa pentru apelurile primite - 0,55 eurocenţi/minut, fără TVA;

- suprataxa pentru apelurile efectuate – 2,2 eurocenți/minut, fără TVA;

- suprataxa pentru SMS-urile trimise - 0,4 eurocenți/SMS, fără TVA.

Suprataxele se vor aplica la depășirea volumului de consum rezonabil.

 

 

Sursa: economie.hotnews.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: