29
Vin, Mar

sursă foto: adevarul.ro

Eveniment

Pastilele de iod se găsesc de astăzi în farmacii.

Este anunțul oficial făcut de Ministerul Sănătății. Astfel, în următoarele şapte zile, Direcţiile de Sănătate Publică vor distribui comprimatele cu iodură de potasiu în toate farmaciile.

Oamenii pot lua tabletele doar cu rețetă prescrisă de medicul de familie. Medicamentele se pot elibera și preventiv, însă medicii atrag atenția și spun că trebuie administrate doar în cazul unui atac nuclear, la indicaţia autorităţilor.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele care le revin. 

Farmaciile vor trebui să ofere oamenilor și o fișă informativă cu modul de administrare. Mai mult, la ridicarea pastilelor, oamenii vor semna un acord prin care confirmă că au înţeles contextul în care se ia acest medicament.

Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, precizează Ministerul Sănătății.

 

 

Sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: