19
Vin, Apr

sursă foto: useit.ro

Eveniment

Cea mai mare centrală nucleară din Europa, în pericol.

O rachetă a trecut duminică „la o înălțime critică” deasupra centralei nucleare, susțin oficialii de la Energoatom: „orice avarie a unității energetice existente va duce la consecințe grave și ar putea amenința lumea cu o catastrofă nucleară teribilă”. Compania nucleară de stat ucraineană Energoatom a acuzat Rusia de comiterea unui „alt act de terorism nuclear”, afirmând duminică dimineața că o rachetă rusă a trecut la o înălțime critică deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei. „Orice avarie a unității energetice existente va duce la consecințe grave și ar putea amenința lumea cu o catastrofă nucleară teribilă”, a declarat compania, conform Kyiv Independent.

Aceasta a adăugat că racheta a zburat probabil în direcția Kievului, unde, în aceeași dimineață, un atac rusesc a lovit o clădire rezidențială, ucigând cel puțin o persoană. Patru explozii au fost auzite la Kiev duminică dimineața, o rachetă lovind un complex rezidențial din apropierea centrului orașului și provocând un incendiu și degajarea unui nor mare de fum. Kievul nu a mai fost bombardat de aproape trei săptămâni.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență a anunțat că atacul a ucis cel puțin o persoană. Salvatorii continuă să lucreze la fața locului, raportând că există o femeie prinsă sub dărâmăturile unei clădiri de 9 etaje din districtul Shevchenkivs’kyi din Kiev. Unul dintre rezidenții clădirii a confirmat că este vorba de aceeași clădire care fusese atacată la sfârșitul lunii aprilie, ucigând-o pe jurnalista RFE/RL Vira Hyrych și rănind 10 persoane.

 

 

Sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: