13
Sâm, Aug

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI FINANCIARE ÎN MOD FRAUDULOS.

Astăzi, 24 iunie, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat 6 percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  „efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” și „organizarea de lupte între animale sau cu animale”.

Perchezițiile au avut loc în județul Brașov, la domiciliile unor persoane bănuite că, în perioada februarie – iunie a.c., ar fi obținut din mediul online date ale unor carduri bancare, ce ar fi fost emise de către instituții bancare din străinătate, pe care le-ar fi utilizat ulterior, în mod fraudulos, pentru efectuarea de tranzacții.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Centrului European de Criminalitate Cibernetică al Europol.

De asemenea, au fost efectuate percheziții pe raza județelor Cluj și Sălaj, unor persoane care, în perioada mai - iunie 2022, ar fi desfășurat activități de pregătire și antrenare a unor câini din categoria câinilor agresivi și lupte între animale.

Cu ocazia activităților desfășurate, pe raza județului Cluj, polițiștii au surprins în flagrant o luptă ilegală între două exemplare canine, fiind identificate, de asemenea, mai multe persoane de cetățenie străină, proprietari ai animalelor și spectatori.

Totodată, în județele Cluj și Sălaj, au fost identificate în total 76 exemplare canine, unele dintre acestea urmând a fi plasate în adăposturi, conform procedurii legale în vigoare privind protecția animalelor și 2 vor fi plasate într-un spital veterinar, fiind continuate verificările privind modalitatea de respectare a normelor privitoare la bunăstarea și protecția animalelor.

În urma perchezițiilor efectuate pe raza județelor Brașov și Cluj au fost ridicate mai multe sisteme informatice de stocare și sume de bani, necesare în vederea probării întregii activități infracționale.

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Activitățile au fost desfășurate de polițiștii de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, Birourilor pentru Protecția Animalelor Brașov, Cluj și Sălaj, Serviciilor de Investigații Criminale Cluj și Sălaj, Serviciilor Criminalistice Brașov, Cluj și Sălaj. La acțiune au participat jandarmii Grupărilor Mobile de Jandarmi Brașov și Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române. 

 

 

Sursa: I.P.J. Brașov

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: