28
Joi, Mar

sursă foto: hotnews.ro

Eveniment

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat orașul-port Mykolaiv, de la Marea Neagră în timpul unei călătorii de lucru în regiune, a anunțat biroul său de presă într-un comunicat.

Președintele a inspectat clădirea administrației regionale de stat Mykolaiv, care a fost distrusă ca urmare a unei lovituri cu rachete din partea forțelor ruse.

Volodimir Zelensky a vizitat orașul-port din sud - Mykolaiv, într-o ieșire rară în afara capitalei Kiev. Într-un videoclip publicat de biroul său a putut fi văzut uitându-se la o clădire rezidențială grav avariată din oraș, ținând o întâlnire cu oficiali regionali - inclusiv șeful administrației regionale Mykolaiv, Vitaliy Kim - și dând premii de stat unora dintre ei. 

Biroul său a spus că au discutat despre starea economiei, restabilirea alimentării cu apă și situația agricolă. „O atenție deosebită a fost acordată amenințărilor de pe uscat și pe mare. Nu încetăm să luptăm pentru victorie", se arată în comunicat.

Vizita sa vine la o zi după ce o lovitură a rușilor a ucis două persoane și a rănit alte 20. Orașul este vizat în mod regulat de rachetele de artilerie rusești, spun oficialii.

De acolo, şeful statului ucrainean a mers în regiunea Odesa, a anunţat biroul său. Acesta a postat imagini cu Zelensky vizitând departamentul de traumatologie și discutând cu soldații răniți care urmează tratament la o unitate medicală. De când Rusia a invadat, pe 24 aprilie, Zelensky nu a părăsit Ucraina, dar i-a sfidat pe ruși cu vizite în zonele apropiate de lupte intense.

 

 

 

 

Sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: