24
Mie, Apr

Eveniment

Muzeul de Etnografie Brașov invită publicul de toate vârstele la expoziția ”Jucării, păpuși și jocuri”, organizată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.

Copii, bunici, părinți, nepoți, se vor întâlni cu delicatele păpuși de porțelan, vor călători peste mări și țări pentru a admira zeci de păpuși îmbrăcate în costume tradiționale. Expoziția spune, de asemenea, povestea figurinelor din regiunea Provence din Franța și amintește episoade interesante din viața Fabricii de păpuși ”Arădeanca”.

În cadrul expoziției sunt prezentate păpuși de colecție, realizate din diferite materiale (papier maché, celuloid, lemn, materiale textile, ceramică, porțelan), păpuși unicat care arată evoluția acestor jucării în ultimele două secole, mobilier miniatural, dar şi personaje celebre din universul copilăriei și al Disneyland. Proiectul expozițional a fost realizat cu sprijinul doamnelor Anca Dumitrescu și Valentina Șerban. Partener media al evenimentului este Agenția Națională de Presă AGERPRES.

Expoziția va fi deschisă în perioada iunie - septembrie, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00, în Piața Sfatului nr. 15 (Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului).

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: