19
Vin, Apr

sursă foto: monitoruldegalati.ro

Eveniment

Autorităţile sanitare din Românai sunt în alertă maximă deoarece în cursul zilei de ieri a fost confirmat primul caz de variola maimuței de la noi din ţară.

Conform Ministerului Sănătăţii, a început deja o anchetă epidemilogică şi asta pentru că partenerul persoanei infectate a călătorit recent în mai multe ţări din Europa unde sunt confirmate mai multe cazuri cu variola maimuţei.

Contacții românului infectat cu variola maimuţei, căutați de autorități

Se pare că bărbatul a mers la spital după patru zile de la apariţia simptomelor, mai precis ieri noapte, fiind vorba despre un tânăr de 26 de ani care acum, în izolare pentru 21 de zile. În urma investigațiilor de laborator a fost confirmată boala.

La spital a primit tratamentul necesar, iar acum se simte bine, însă va fi nevoit să stea însă în izolare pentru 21 de zile, timp în care Ministerul Sănătăţii va încerca să afle de la cine a luat virusul.

Variola maimuţei este o boală infecţioasă cu simptome de obicei uşoare şi care este endemică în regiuni din vestul şi centrul Africii. Virusul intră în organism prin diferite răni de la nivelul pielii ori prin tractul respirator și prin fluide corporale.

Conform Ministerului Sănătăţii, şi România va avea un vaccin pentru acest virus, unde aproximativ 2500 de seruri vor fi administrate contacţilor direcţi.

 

 

Sursa: impact.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: