28
Joi, Mar

sursă foto: showblitz.ro/

Eveniment

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut anunţul momentului despre centralele termice de apartament.

Acestea vor fi interzise în în blocurile noi din țară mai repede decât se credea. Proiectul a intrat deja în avizare.

Tanczos Barna a anunțat că proiectul de hotătâre de Guvern referitor la interzicerea centralelor de apartament în blocurile noi se află în avizare la Ministerul Mediului, iar până la sfârșitul acestei luni, va intra în circuitul de avizare interministerial.

Sper să fie susținut și de guvern și celelalte ministere”, a declarat Tanczos Barna, în cadrul forumului energetic regional FOREN, despre proiectul referitor la centralele termice de apartament, ce a fost prezentat pentru prima dată la sfârșitul anului trecut.

Anterior, ministrul Mediului a declarat că interzicerea centralelor de apartament în blocurile noi va avea ca efect reducerea poluării aerului, ce amenință sănătatea românilor tot mai mult, mai ales în sezonul rece, când este necesară încălzirea locuințelor.

Atât Ministerul cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocate în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată”, spunea Tanczos Barna la finalul anului trecut.

 

 

Sursa: impact.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: