19
Vin, Apr

sursă foto: Filarmonica Brașov

Eveniment

 Filarmonica Brașov pregătește spectacole pentru copii și tineri de toate vârstele între 1 și 5 iunie, cu programe clasice, moderne și de jazz!

 Principala instituție de muzică din oraș a pregătit un calendar de evenimente pentru copii și tineri între 1 și 5 iunie 2022. Acesta include spectacole interactive și educative, recitaluri și concerte de toate felurile care vor contribui la efortul Filarmonicii Brașov de a aduce cât mai multă cultură și educație muzicală în oraș.

Evenimentele încep pe 1 iunie la ora 19, când pianista Eva Garet va cânta alături de cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii Brașov. Eva Garet este cunoscută în lumea muzicală ca fiind o pianistă de excepție pentru cei 16 ani ai săi. A câștigat peste 40 de premii întâi și de excepție la concursuri și olimpiade naționale și și-a făcut debutul alături de orchestră pe scena Sălii Radio când avea doar 11 ani. A cântat în multe orașe din țară și din străinătate și a susținut un turneu național în 2019.

Pe 2 iunie, tot de la ora 19, concertul clasic de joi seară va fi dedicat tot copiilor. Astfel, soliștii concertului vor fi mai mulți copii de la Liceul Vocațional de Muzică Tudor Ciortea. Aceștia au fost aleși în urma unei preselecții de acum câteva luni, iar joi vor avea ocazia să cânte alături de orchestră, sub bagheta dirijorului Mircea Pădurariu.

Pe 4 iunie de la ora 18, percuționista Irina Rădulescu îi așteaptă pe toți amatorii de marimbă și pe cei de doresc să descopere acest instrument la un recital intitulat Marimba: The Journey. În ultima vreme, instrumente ca marimba sau vibrafonul au devenit tot mai populare în rândul tinerilor, care se regăsesc în sunetele tinerești ale acestora.  

Programul pentru copii se termină duminică, pe 5 iunie cu spectacolul Clasic e fantastic: Lecția de jazz, care va avea loc de la ora 17. Acest spectacol propune o experiență muzicală didactică și interactivă în care muzicienii vor cânta împreună cu publicul, show-ul constând într-un dialog permanent cu sala. Trupa acestui recital este alcătuită din Irina Sârbu – voce, Puiu Pascu – pian, Tudor Parghel – percuție si Ciprian Parghel – contrabas.

Concertele pentru copii și susținerea tinerelor talente a devenit o parte importantă a misiunii Filarmonicii Brașov odată cu preluarea mandatului de manager de către pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu, care și-a exprimat mereu interesul pentru educația muzicală și pentru promovarea muzicii de înaltă calitate în rândul tinerilor.

Pe lângă aceste concerte și recitaluri, luna iunie se anunță a fi una plină de evenimente la filarmonică! Pe 9 iunie, violoncelistul american de renume mondial Gary Hoffman va cânta alături de orchestra Filarmonicii Brașov dirijată de maestrul Daniel Spaw; Filarmonica din Sibiu va cânta o zi după, pe 10 iunie, iar pe 16 iunie solistul concertului simfonic dirijat de Carlo Tenan va fi saxofonistul sârb Marko Dzomba. Filarmonica Brașov va găzdui și concursul internațional de dirijat Orchestra’s Conductor Competition, iar închiderea stagiunii propune un spectacol intitulat Horia Mihail & Guests, care va fi dedicat pictorului brașovean Gabriel Stan. Pe lângă aceste evenimente, Filarmonica Brașov a pregătit și alte concerte și recitaluri, care pot fi descoperite pe pagina de Facebook a instituției.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov de la Sala Patria sau online pe bilet.ro.

 

 

Sursa: Filarmonica Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: