18
Joi, Apr

sursa foto: I.P.J. Brașov

Eveniment

Bărbați reținuți de polițiștii brașoveni.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt calificat”, ”furt în scop de folosință”, ”complicitate la furt calificat” și ”complicitate la furt în scop de folosință”.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că două persoane de sex masculin ar fi sustras un autoturism ce se afla parcat în incinta unui centru comercial din municipiul Brașov, iar din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 euro.

În urma activităților investigativ-operative efectuate în cauză, polițiști au identificat persoanele bănuite de săvârșirea faptei ca fiind doi bărbați, unul în vârstă de 40 ani, din județul Brăila și celălalt, în vârstă de 52 ani, din județul Brașov.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 40 ani, ar fi sustras autoturismul în cauză și l-ar fi condus pe raza municipiului Brașov, ulterior abandonându-l, iar din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 de euro.

Activitatea infracțională a acestuia ar fi fost înlesnită de către bărbatul, în vârstă de 52 ani, din județul Brașov, care i-ar fi asigurat deplasarea până la locul săvârșirii faptei și ulterior, preluarea acestuia de la locul abandonării autovehicului.

La data de 25 mai a.c., polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare în județele Brașov și Brăila, la locuințele și sediile profesionale ale persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe sume de bani, obiecte de vestimentație, resturi vegetale, 2 instalații artizanale destinate inhalării de substanțe pe cale orală, medii de stocare electronice și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Activitățile investigative efectuate în cauză au fost realizate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, Serviciului de Investigații Criminale Brăila, Poliției Aeroportului Otopeni, Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, alături de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din județele Brașov și Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

sursa: I.P.J. Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: