18
Joi, Apr

sursă foto: alba24.ro

Eveniment

Veste proastă pentru românii cu venituri mici care așteaptă tichetele sociale de 250 de lei, acordate de Guvern, pentru achiziția de alimente.

Deoarece distribuirea cardurilor se face prin Poșta Română, este posibil ca la unii beneficiari să ajungă chiar și cu 2 luni întârziere.

Teoretic, cardurile-tichet ar fi trebuit să ajungă la destinatari imediat după data de 1 iunie, de la care intra în vigoare pachetul de sprijin pentru românii cu venituri mici.

În practică însă, potrivit directorului general al Poștei Române, Valentin Ștefan, distribuirea cardurilor ar putea dura până la finalul lunii iulie, anunță Realitatea Plus.

Oficialul a explicat că nu procesul de distribuire, ci acela de producere fizică a cardurilor ar fi cauza întârzierii, deoarece companiile de profil au nevoie de timp pentru a procesa 3 milioane de carduri.

În condițiile în care motivul invocate de guvern a fost acela de a-i ajuta pe românii cu venituri mici, întârzierea cu 2 luni a distribuirii ajutorului i-ar putea micșora semnificativ valoarea, mai ales că în period de vară se așteaptă și un vârf al inflației.

 

 

Sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: