29
Vin, Mar

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Joi, 19 mai, Comitetul Local pentru Situații de Urgență va organiza, prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, un exercițiu care simulează producerea unui accident chimic la rezervoarele de amoniac ale SC Prodlacta.

Scenariul exercițiului este următorul: la ora 10.30, la S.C Prodlacta S.A., din cauza sistemului de etanșare de la compresorul de amoniac, se produce o eliberare de amoniac în atmosferă și se formează un nor toxic. Luând în calcul o perioadă de intervenție de aproximativ 2 minute și o presiune de 16 bari, la o viteză a vântului de 2/3 m/sec, cantitatea totală eliberată este de aproximativ 38,4 kg. Lichidul aflat în faza difuză (amestec de gaz și lichid) nu este inflamabil și nu poate produce incendii.

Odată cu anunțarea incidentului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență va trebui să dispună măsurile necesare pentru a reduce la minimum riscul de intoxicare a celor din zona afectată, inclusiv evacuarea populației și restricționarea traficului.

Aceste exerciții sunt necesare pentru pregătirea organelor de intervenție, având în vedere că în municipiul Brașov sunt mai multe societăți comerciale care utilizează amoniacul în procesul de producție.

Amoniacul este un gaz mai ușor decât aerul, toxic şi coroziv, cu miros înţepător, puternic înnecăcios, iritant pentru piele, ochi, nas, gât şi plămâni.

În urma unui accident chimic, se formează un nor toxic de amoniac, care poate să acționeze timp de câteva minute sau ore, în funcție de situația meteorologică locală, pe direcția de deplasare a vântului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: