29
Vin, Mar

sursa foto: fanatik.ro/ sursa video: I.P.J. Brașov

Eveniment

Acțiuni organizate și desfășurate de către polițiștii brașoveni.

La data de 17 mai 2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au efectuat verificări într-un complex comercial din municipiul Brașov, la patru puncte de lucru a trei agenți economici, care comercializează articole vestimentare și încălțăminte.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au identificat aproximativ 500 de articole vestimentare și încălțăminte, expuse spre comercializare, ce prezentau însemne grafice ale unor mărci de notorietate și care erau comercializate la prețuri mult mai mici decât cele practicate în societățile comerciale de profil.

Întrucât există suspiciunea că produsele comercializate ar fi contrafăcute, având în vedere inexistența documentelor justificative, prețul de vânzare și lipsa documentelor necesare privind acordul titularului de drepturi, polițiștii au procedat la ridicarea produselor în vederea continuării cercetărilor, valoarea produselor indisponibilizate fiind de aproximativ 30.000 lei.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, republicată, cu modificările și completările ulterioare polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au întocmit trei dosare penale, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație de produse contrafăcute”, dosare instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru încălcarea dispozițiilor legale stipulate în O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și a fost confiscată o sumă de bani rezultată din vânzarea de mărfuri, ce nu a fost evidențiată pe casa de marcat.

 

sursa: I.P.J. Brașov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: