29
Vin, Mar

sursă foto: Opera Brașov

Eveniment

Opera Brașov vă așteaptă, în luna mai, într-un spațiu neconvențional de concert, sala mare de expoziții a Muzeului de Artă Brașov!

Cele două instituții culturale din Brașov se reunesc, iar programul derulat se intitulează „Opera MAB”.

Primul recital vocal-instrumental desfășurat la Muzeul de Artă Brașov (bd. Eroilor nr. 21) va avea loc miercuri, 18 mai 2022, de la ora 17.00, și va susținut de soliștii: Maria Catrina – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană, Corina Klein – soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Anda Pop – soprană, Lăcrămioara Schuller – soprană, Alexandru Aghenie – bariton, Alexandru Chiriac – bariton, Adrian Mărcan – bariton și Ștefan Schuller – bas. La pian îi va acompania Sena Ducariu. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole.

Programul recitalului cuprinde o paletă diversă de genuri muzicale, de la lieduri: „Cine m-aude cântând..”, „Bagă, Doamne, luna-n nor...” – T. Brediceanu, arii și duete din operetele: „Silvia” și „Prințesa circului” de E. Kálmán, „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller, dar și fragmente din operele: „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea, „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart, „La Cenerentola” de G. Rossini.

Preț bilete: 16 lei - elevi, studenți; 17 lei - pensionari; 19 lei - adulți

Biletele se achiziționează, doar cu plata în numerar, de la Muzeul de Artă (bd. Eroilor nr. 21), orar: luni – duminică10 – 17. Informații se pot obține la telefon: 0268/477.286.

 

Vineri, 20 mai 2022, de la ora 18.30, în Foaierul Operei, vă invităm  la recitalul vocal-instrumental „Armonii de mai”, desfășurat în parteneriat cu Liceul Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov. Astfel, Opera Brașov își deschide porțile și către cei mai tineri muzicieni și le oferă oportunitatea de a evolua într-o instituție profesionistă de spectacol, pe scena căreia, poate, vor ajunge să cânte mai târziu. Vor interpreta elevi ai claselor prof. Magdalena Suciu, prof. Asineta Răducan și prof. Mădălina Dobrescu Musteață: Andra Tudorache, Alicia Vieru, Cătălin Berszan, Andrei Bucă, Liviu Căpriță, David Orban, Marta Păun. La pian vor fi acompaniați de Angela Pàl și Valentin Vasilache. Prezentarea va fi făcută de Simona Manole. Elevii au pregătit, pentru audiție, un repertoriu variat, din care amintim: „Divinités du Styx”, arie din opera „Alceste” de C.W. Glück, „Tu ch'hai le penne, amore” de G. Caccini, „An Chloe” de W.A. Mozart, „Les chemins de l'amour” de Fr. Poulenc, „La tine aș vrea să viu” de E. Doga sau „Muzica” din opereta „Valurile Dunării” de G. Grigoriu.

Recitalul durează o oră și jumătate și nu are pauză.

Preț bilete: 20 lei

 

Sâmbătă, 21 mai 2022, de la ora 17.00, ne întâlnim într-un nou spațiu neconvențional de spectacol, la Coresi Shopping Resort, pentru un recital vocal-instrumental, din seria de evenimente intitulată „Opera la Mall!”. Vă invităm, ca împreună, să facem o incursiune în lumea operei și a operetei, ascultând arii și duete din lucrări celebre: „Boema” de G. Puccini, „Don Giovanni” de W.A. Mozart, „Bal la Savoy” de P. Abraham, „Văduva veselă” de Fr. Lehár, „Contesa Maritza” de E. Kálmán și „Mușchetarii” de N. Petri.

Vor evolua artiștii Operei Brașov: Sonia Hazarian – mezzosoprană, Silvia Micu – soprană, Alexandru Aghenie – bariton, precum și soliștii de balet: Anamaria Boancă și Eduard Toma. Lioara Frățilă îi va acompania la pian. Prezintă Simona Manole. Coregrafia este semnată de Alexandru Fotescu. Coordonator recital: Asineta Răducan.

Intrarea este liberă!

 

Sâmbătă, 21 mai 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, Compania de Balet din Győr prezintă spectacolul de balet neoclasic „Romance”, pe muzica lui Kodály Zoltán. Coregrafia este semnată de Velekei László. Își dau concursul soliștii și ansamblul de balet al Companiei de Balet din Győr.

O rază albă brăzdează scena, luminând un bărbat. E liniște. Abia perceptibil se aud primele sunete. Ritmul se accelerează, devine din ce în ce mai agitat. Din nou, tăcere. Bărbatul se prăbușește. În fundal apar oameni, femeile își leagă baticuri negre, iar una dintre ele iese din mulțime...

Velekei László a lucrat pentru prima dată pe muzica lui Kodály Zoltán în 2013, astfel luând naștere spectacolul de mare succes „Kodály”. Regândind coregrafia anterioară, a creat „Romance”, care explorează în detaliu opera compozitorului de renume mondial, aducând un omagiu muzicologului, profesorului și folcloristului maghiar.

Spectacolul durează 50 de minute și nu are pauză.

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral)

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Sursa: Opera Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: