29
Vin, Mar

sursa foto: edupedu.ro

Eveniment

Reînscrierea copiilor la grădiniţă pentru anul școlar 2022-2023, începe astăzi, 16 mai, iar înscrierea celor mici se va face începând din 30 mai.

Astăzi, 16 mai, încep reînscrierile la grădiniță pentru copiii care frecventează grupa mijlocie sau mare, iar pe 30 mai începe a doua etapă pentru copiii care sunt înscriși la grupa mică. 

Părinţii pot comunica unităţii de învăţământ şi prin fax, poştă electronică sau telefonic, datele necesare – date privind solicitantul, date privind copilul, pentru a se realiza planificarea pentru depunerea dosarelor.

Criteriile generale de departajare:

- existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi);

- existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte;

- existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate, în anul şcolar următor, în unitatea de învăţământ respectivă;

- existenţa unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare şcolară şi profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Potrivit Ministerului Educației, în cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi este mai mare decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil, respectiv:

- se repartizează la început copiii care îndeplinesc trei dintre criteriile menţionate, apoi copiii care îndeplinesc două dintre criterii şi, în final, copiii care îndeplinesc doar unul dintre criterii.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar sau cu grupe de preşcolari, sunt aprobate de consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de către consilierul juridic al Inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti până în 27 mai. Criteriile specifice de departajare sunt aplicate după epuizarea departajării pe baza criteriilor generale.

 

 

sursa: hotnews.ro

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: