19
Vin, Apr

sursă foto: replicaonline.ro

Eveniment

Mii de români și-au dat seama că mai au la dispoziție doar câteva zile ca să completeze chestionarul de recensământ, iar din această cauză platforma a cedat ieri.

În ultima săptămână, numărul formularelor s-a dublat față de o zi obișnuită. Până acum, au fost completate peste 7 milioane de chestionare.

Pentru cei care nu s-au descurcat online, vor fi recenzori care merg acasă pentru a colecta datele, începând de luni.

Platforma a afișat mai multe erori, iar unii recenzori, în încercarea de a completa mai multe chestionare, au înregistrat de mai multe ori aceeași gospodărie și au blocat sistemul.

Problemele au apărut şi pentru că oamenii au așteptat până în ultimul moment să completeze chestionarul pentru recensamânt.

Tudorel Andrei, președinte INS: „La început au fost 16 procesoare care susțineau, astăzi avem 98 de procesoare pentru a funcționa platforma, ne-am luat toate măsurile, dar nu ne aşteptam să depășim acest nivel. Săptămâna trecută peste era de 125 de mii dintr-o dată am sărit la 230 de mii și va creşte numărul de chestionare.

Cele mai multe chestionare au fost completate în centrele de recenzare asistată, peste 57% și doar 42% dintre români au răspuns singuri la întrebări, din fața calculatorului. Potrivit datelor, cei mai harnici au fost românii cu vârste între 35 – 54 de ani. Așa cum era de așteptat, procentele sunt mai mici în rândul persoanele trecute de 60 de ani, care nu au abilitaţi digitale, iar 4% peste 80 de ani. Femeile s-au recenzat într-un număr mai mare comparativ cu bărbații, iar ruralul, în unele judeţe a depăşit urbanul. La nivel național, aproximativ 31% dintre angajații români au completat chestionarul și pot beneficia de o zi liberă.

 

 

Sursa: stirileprotv.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: