28
Joi, Mar

sursă foto: alba24.ro

Eveniment

Guvernul a aprobat luni Ordonanța de Urgență care permite ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Acesta a subliniat că documentul inițiat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este foarte important inclusiv pentru derularea contractelor de infrastructură ale Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în contextul escaladării prețurilor la materialele de construcție.

Din cauza conflictului militar din regiunea Mării Negre, prețurile la mixturile asfaltice, bitum, oțel sau fier-beton au înregistrat creșteri și de peste peste 40%. Această situație s-a suprapus pe criza anterioară, provocată de pandemia COVID 19, care a dus la o creștere a indicelui de cost total în construcții cu aproximativ 18% (din care 60% a fost generată de creșterea costului la materiale în construcții și 40% de creșterea costului cu manoperă)”, a transmis șeful Transporturilor.

Potrivit lui, Ordonanța de Urgență aprobată luni se referă inclusiv la ajustarea prețurilor din contractele de achiziție publică, contractele sectoriale și acordurile cadru finanțate integral sau parțial din fonduri externe nerambursabile, aflate în derulare.

 

 

Sursa: economica.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: