25
Joi, Apr

sursă foto: news.ro

Eveniment

Spectacolul pregătit de ruşi pentru a sărbători ziua Victoriei împotriva Germaniei hitleriste s-a încheiat, luni, cu un foc de artificii la Moscova.

În acelaşi timp, bombardamentele loveau neîncetat oraşe în Ucraina.

Dar evenimentul de luni, din Piaţa Roşie, a arătat că, după două luni și jumătate de război sângeros, președintele Vladimir Putin pare mai degrabă resemnat cu ideea că singurul obiectiv realist al ofensivei este cucerirea completă a Donbasului.

Chiar și pentru mașinăria de propagandă a Kremlinului a fost imposibil să transforme eșecurile din Ucraina într-o izbândă.

Ministrul Apărării i-a dat onorul președintelui Putin, care a început mult-aşteptatul discurs de la care occidentalii aşteptau indicii despre intenţiile sale. Au lipsit însă anunţuri majore ori surprize. Putin a reluat binecunoscutele sale teze conspiraţioniste. A descris Rusia drept victimă şi a dat vina pe Occident pentru războiul din Ucraina.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Degradarea morală a Occidentului reprezintă fundamentul falsificării cinice a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial și al rusofobiei galopante. În decembrie, am propus un tratat cu garanții de securitate. Rusia a invitat Vestul la un dialog onest, un compromis rezonabil și mutual avantajos. Dar a fost zadarnic. Țările NATO nu ne-au ascultat, ceea ce sugera că aveau cu totul alte planuri. Și asta s-a văzut. S-au pregătit deschis pentru o operațiune punitivă în Donbas, să invadeze pământul nostru istoric din Crimeea. Blocul NATO a început să-și consolideze forțele în vecinătatea noastră, creând deliberat o amenințare inacceptabilă la granițele noastre. Totul arată că o confruntare cu naziștii sprijinți de Occident era inevitabilă. Rusia a decis să contracareze preventiv această agresiune. Era singura decizie dreaptă posibilă!”

 

 

Sursa: stirileprotv.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: