29
Vin, Mar

sursă foto: I.J.J. Brașov

Eveniment

Plutonier major Tedy Rotaru este un exemplu de conduită, curaj, responsabilitate și profesionalism, un jandarm dedicat profesiei pe care a ales-o încă de la vârsta adolescenței.

Este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani, în anul 2013 și al Facultății de Științe Juridice și Administrative, specializarea Drept.

În anul 2019 a participat în cadrul misiunii Resolute Support în Afganistan, în calitate de “Guardian Angel”, unde a desfășurat activități specifice teatrului de operații, având responsabilități cu privire la asigurarea măsurilor de securitate pe timpul defășurării convoaielor.

La 27 ani pe atunci, în cadrul contingentului de jandarmi din Afganistan am fost cel mai tânăr dintre toți colegii mei.

După misiunea din Afganistan, am fost decorat cu:

-Medalia NATO Non-Article 5;

-Medalia de Onoare “Army Achievment” din partea US ARMY;

-Emblema de Onoare a Ministerului de Afaceri Interne cu Însemn de Război, în semn de apreciere pentru profesionalismul dat dovadă în misiunile defășurate în teatrul de operații din Afganistan.”

Înainte de ocuparea funcției de la Centrul de Excelență, și-a desfășurat activitatea în cadrul Serviciului Ordine si Siguranță Publică, a Compartimentului Misiuni Ordine Publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Burebista” Brașov.

Din iulie 2021 ocupă funcția de Staff Assistant în cadrul Secțiunii Educație și Cooperare din Centrul de Excelență NATO pentru Poliție de Stabilitate (NATO Stability Policing COE) din Vicenza contribuind la dezvoltarea și eficientizarea cursurilor oferite de către Centrul  de Excelență.

Printre alte responsabilități se ocupă de organizarea și desfășurarea cursurilor, asigurarea cooperării în domeniul educației și formării (între centru și alte entități NATO) își desfășoară activitatea și prin activități de predare în calitate de expert în materie de poliție de stabilitate.

 

 

Sursa: I.J.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: