19
Vin, Apr

sursa foto: g4media.ro

Eveniment

Aproximativ 8.500 de militari americani au fost puși în stare de alertă în cazul în care va fi necesar transferul lor în Europa de Est, după mobilizarea trupelor rusești la granița Ucrainei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, potrivit CNN.

Secretarul Apărării din Statele Unite, Lloyd Austin, a emis ordinele la directiva președintelui Joe Biden, un nou pas pe care Casa Albă îl face pentru a se pregăti pentru o posibilă invazie a Ucrainei, despre care oficialii americani au fost avertizați că este iminentă. Conform CNN, Kirby a spus că "grosul" trupelor a fost plasat în stare de alertă pentru a îmbunătăți capacitatea de răspuns a NATO. Până la ora transmiterii acestei știri, nu s-a luat o decizie finală cu privire la transferul militarilor.

Joe Biden mărește presiunea pe Vladimir Putin

"Statele Unite au luat pași pentru a îmbunătăți răspunsul forțelor acasă și în străinătate, așa încât ele sunt pregătite să reacționeze la mai multe scenarii, incluzând suport pentru Forța de Răspuns NATO, în cazul în care va fi activată", a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Acesta a subliniat că Forța de Răspuns NATO cuprinde circa 40.000 de militari din diverse țări membre ale Organizației Nord-Atlantice.

Personal diplomatic restras din capitala Ucrainei, Kiev

Departamentul de Stat a redus duminică personalul ambasadei SUA din Kiev, Ucraina, odată cu plecarea personalului neesenţial şi a membrilor familiei, dintr-o "abundenţă de precauţie". Biden va susţine o discuţie video securizată cu liderii europeni luni după-amiază, despre care Casa Albă a spus că face parte din consultarea şi coordonarea administraţiei cu aliaţii europeni ca răspuns la desfăşurarea militară a Rusiei.

Scopul trimiterii de întăriri militare în Europa de Est ar fi cel de descurajare şi pentru a-i linişti pe aliaţi şi nu a existat nicio sugestie ca trupele americane să se desfăşoare în Ucraina sau să ia parte la vreun rol de luptă. SUA au trimis două transporturi de arme în Ucraina în ultima săptămână, ca parte a asistenţei de securitate recent direcţionate pentru a ajuta la întărirea armatei ucrainene.

 

 

sursa: observatornews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: