19
Mar, Mar

foto: digi24

Eveniment

Provocarea lansată de noul startup al fondatorului Amazon, Jeff Bezo, Altos Labs: tehnici de „regenerare celulară” care promit să prelungească viaţa „până la 50 de ani”.

Bezos investeşte 3 miliarde de dolari în acest starup, cu dorința de a păcăli ciclul vieții.

Cea mai recentă provocare vine de la Jeff Bezos şi este cea a tinereţii eterne. Fondator şi preşedinte al Amazon, al doilea cel mai bogat om din lume, primul miliardar care a zburat pe orbită, Bezos a anunţat recent un „salt calitativ” în managementul startup-ului său, Altos Labs, care se ocupă de „lupta împotriva îmbătrânirii” şi „regenerarea celulară”.

Altos aparţine lui Bezos din septembrie, dar ieri a anunţat că l-a recrutat în calitate de director executiv pe fostul supermanager farmaceutic Hal Barron, în vârstă de 59 de ani, angajat anterior de multinaţionala britanică GlaxoSmithKline. Mişcarea este însorţită de investiţia a 3 miliarde de dolari în următoarele planuri de cercetare şi dezvoltare.

Altos, fondat de Bezos cu alţi miliardari, precum rusul Yuri Milner, şi cu fostul director al Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, Richard Klausner, care va conduce comitetul ştiinţific. Din septembrie, Altos desfăşoară o campanie de recrutare în rândul celor mai respectaţi academicieni, cărora le oferă - potrivit „Times” - „salariile fotbaliştilor”.

Printre aceştia se numără şi biologul Juan Carlos Izpisua Belmonte, care a prezis recent că viaţa ar putea fi prelungită cu „cel puţin 50 de ani”; şi deţinătorul Premiul Nobel pentru Medicină, Shinya Yamanaka, specialist al celulelor stem.

Bezos are acum de 58 de ani.

 

Sursa: stiripesurse.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: