19
Mar, Mar

Eveniment

Departamentul de Stat al SUA a ordonat ca începând cu 24 ianuarie să înceapă evacuarea familiilor angajaților Ambasadei SUA la Kiev.

La post va rămâne minimul necesar pentru funcționare.

Rusia se pregăteşte să invadeze Ucraina. Anunțul vine în contextul în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că are informații potrivit cărora Rusia va încerce preluarea în forță a celui de al doilea oraș ca mărime din Ucraina și dacă acest lucru se va întâmpla va urma o baie de sânge. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mai multe brigăzi motorizate ale armatei ucrainiene care ocupă poziții în jurul Harkovului.

Locuitorii celui de-al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, Harkov, speră la ce e mai bun, dar se vor pregăti pentru ce e mai rău, după ce Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi lângă graniţele Ucrainei şi discuţiile diplomatice nu au progresat, relatează mtv.com.lb.

Harkov, un oraş industrial din estul Ucrainei, care găzduieşte fabrici de tancuri, avioane şi tractoare, se află la 42 km de graniţa cu Rusia. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a identificat oraşul drept o posibilă ţintă a unui atac rus.

Rusia a negat că intenţionează să atace Ucraina, dar a făcut presiuni asupra Occidentului pentru garanţii de securitate, inclusiv blocarea aderării Ucrainei la alianţa NATO.

 

Sursa: RTV


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: