18
Mie, Mai

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Incursiune sau invazie în Ucraina?

Declarația președintelui american a alertat deja Kievul. Joe Biden a avertizat Rusia în legătură cu acțiunile în Ucraina în discursul ținut la un an de la preluarea mandatului la Casa Albă. Președintele american crede că Putin va intra în Ucraina, însă a făcut o distincție între posibilele acțiuni ale lui Putin, ce îi vor aduce sancțiuni mai mici sau mai mari și un răspuns militar pe măsură.

Potrivit presei americane, ucrainenii sunt în alertă, fiind „uluiți” după ce liderul de la Casa Albă a făcut o distincție clară între o posibilă incursiune și invazie a Rusiei și susțin că este ca o „undă verde pentru Putin” de a porni o acțiune împotriva Ucrainei.

Joe Biden a precizat că “Rusia va intra în Ucraina”, dar susține că NATO și SUA nu au nicio intenție de a răspunde pretențiilor lui Putin de a retrage din forțele de pe teritoriul fostelor țări comuniste, admise în Alianță după 1997. “Din contră, dacă el intră în Ucraina, noi luăm în calcul suplimentare trupelor din Polonia și România”, a spus Biden.

Joe Biden a avertizat că vor urma „un dezastru” și ”pierderi grele” pentru Rusia dacă va invada Ucraina, însă a sugerat că Vladimir Putin nu vrea un ”război la scară mare”.

Va fi un dezastru pentru Rusia dacă va invada în continuare Ucraina”, a declarat președintele SUA în conferința de presă la un an de la preluarea mandatului de la Casa Albă.

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: