19
Vin, Apr

sursa foto: dw.com

Eveniment

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis marți un mesaj tranșant Moscovei, pe fondul temerilor privind o invazie rusești în Ucraina.

"Dacă va decide încă o dată să folosească forța împotriva Ucrainei, va trebui să plătească un preț mare cu sancțiuni economice, financiare și politice”, a anunțat șeful Alianței Nord-Atlantice.

Azi am invitat Rusia și toți aliații NATO să participe la o serie de reuniuni ale Consiliului NATO-Rusia în viitorul apropiat”, a declarat el, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Secretarul general al NATO a invitat Moscova și partenerii din Alianță la discuții suplimentare cu privire la Ucraina, pe fondul temerilor privind o invazie a acestei țări de către Rusia.

Aceste discuții vor avea ca scop „să abordeze preocupările noastre, dar și să asculte preocupările Rusiei” și să „găsească o cale de urmat pentru a preveni orice atac militar asupra Ucrainei”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut din nou marți răspunsuri din partea occidentalilor la cererile Moscovei privind neextinderea NATO. În opinia sa aceasta este o condiție prealabilă pentru reluarea negocierilor privind Ucraina.

Întâlnirea de săptămâna trecută a consiliului NATO-Rusia s-a încheiat cu o constatare a diferențelor profunde între Aliați și Moscova privind securitatea în Europa, potrivit realitatea.net.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: