23
Mar, Apr

foto: bbc

Eveniment

Lumea modei italiene este în doliu: creatorul de modă şi antreprenorul Nino CERRUTI a murit.

Sâmbătă, 15 ianuarie, la Biella, Italia, la vârstă de 91 de ani. Se afla la spitalul din Vercelli, unde fusese internat pentru o operaţie la şold, informează presa italiană.

Născut la 25 septembrie 1930, într-o familie de industriaşi din industria textilă, Cerruti a moştenit afacerea la vârsta de 20 de ani, după moartea tatălui său. Asta se întâmpla în 1950. A renunţat la studii - filosofie şi jurnalism - şi s-a dedicat companiei. În anul 2000 a fost numit Cavaliere del Lavoro de către preşedintele Republicii, Carlo Azeglio Ciampi.

Nino Cerruti a fost unul dintre marii protagonişti ai modei din secolul trecut şi a lansat tineri designeri care mai târziu au devenit la fel de faimoşi, cum ar fi Giorgio Armani.

Coco Chanel iubea pantalonii creaţi de stilist, dar cel mai celebru este primul sacou "deconstruit" realizat în anii '70. Vedetele i-au ales hainele pentru a le purta la Oscaruri sau la Festivalul de Film de la Cannes.

A fost, de asemenea, designerul oficial al echipei de Formula 1 Ferrari.

Printre altele, în anii 1960, Cerruti l-a angajat pe Giorgio Armani, în acel moment un începător, pentru Lanificio Fratelli Cerruti: Armani a lucrat pentru el timp de şase ani înainte de a-şi fonda propria casă de modă în 1975. În anii şaizeci, compania a produs prima linie de îmbrăcăminte pentru femei şi a încheiat acorduri de licenţă în Japonia şi Statele Unite.

Stiliştii Cerruti şi Armani au fost primii care au perfecţionat, în anii '70, "jacheta deconstruită" (sau “destrutturata”), o jachetă fără perniţe pe umeri şi cu o croială moale şi confortabilă, mult mai puţin rigidă decât jachetele tradiţionale.

 

Sursa: epochtimes-romania.com

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: