16
Mar, Apr

Eveniment

Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor a aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecţia DN1 cu DN73A, a informat vineri Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziţionat deasupra intersecţiei existente.

Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre Bucureşti/Braşov şi se deplasează spre Braşov/Râşnov, respectiv:

- rampa 1 Bucureşti – Braşov,

- rampa 2 Braşov – Bucureşti,

- rampa 3 Bucureşti – Râşnov / Râşnov – Bucureşti

- rampa 4 spre Braşov.  

Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistenţă de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oţel-beton.

În sensul giratoriu circulaţia se va desfăşura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.  

Valoarea investiţiei va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuţie de 30 de luni.  Finanţarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: