19
Vin, Apr

sursa foto: pressalert.ro

Eveniment

Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe raza județului Brașov.

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 12 ianuarie, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 1.650 de locaţii, 20 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 61 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale stipulate în Legea 55/2020 privind  unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 7.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 1.800 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de carantină/izolare.

Pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii brașoveni au procedat la informarea  cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile reglementări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost continuate activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: