29
Vin, Mar

sursa foto: digi-life.tv/

Eveniment

Se împlinesc 70 de ani de când suverana a urcat pe tronul Marii Britanii.

Palatul Buckingham a dezvăluit programul complet al evenimentelor organizate cu prilejul celebrării Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a, care marchează 70 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii, scrie Agerpres.

Celebrările vor include deschiderea pentru public a domeniilor private ale reginei în vârstă de 95 de ani, precum şi un concert cu vedete în faţa Palatului Buckingham din Londra.

Nu este clar care sunt evenimentele la care regina Elisabeta a II-a va participa, având în vedere că medicii i-au recomandat odihnă după ce în octombrie anul trecut  a petrecut o noapte în spital pentru investigaţii medicale.

Cele mai multe dintre sarcinile din cadrul Jubileului vor fi repartizate altor membri ai familiei regale, printre care prinţul William şi soţia sa, Kate, precum şi ducesa de Cornwall. În mod obişnuit, regina aniversează urcarea pe tron în mod privat la reşedinţa sa de la Sandringham.

- Festivităţile dedicate Jubileului au început de luni, 10 ianuarie, odată cu lansarea unei competiţii de reţete pentru budincă, Platinum Pudding Competition, organizată de un magazin din Londra, ce îşi propune descoperirea unui preparat care să fie dedicat domniei Elisabetei a II-a. Reţetele vor fi apreciate de un comitet de experţi, din care va face parte şi Mary Berry, cunoscută graţie emisiunii culinare ''Great British Bake Off''.

- Organizatorii evenimentului speră că ecourile sale vor fi de durată, similar iniţiativei Green Canopy, care invită oamenii să planteze un copac în cinstea reginei Elisabeta a II-a.

- În perioada 12-15 mai, peste 500 de cai şi 1.000 de artişti vor lua parte la un spectacol ecvestru pe domeniul Castelului Windsor, care va spune povestea celor 70 de ani de domnie a suveranei britanice.

- Ceremoniile vor continua pe parcursul anului, iar în 2 iunie, prima zi dintr-un weekend special de patru zile dedicat Jubileului, va avea loc parada ''Trooping the Colour'', în cinstea zilei de naştere a reginei, la Horse Guards Parade.

- În aceeaşi zi, în Regatul Unit, Insulele Canalului, Insula Man şi în teritoriile britanice de peste mări se vor aprinde simultan felinare dedicate Jubileului.

- Vineri, 3 iunie, un serviciu religios în semn de recunoştinţă pentru domnia suveranei va fi oficiat la Catedrala St Paul, urmat, pe 4 iunie, de Platinum Party At The Palace, un spectacol la care vor lua parte numeroase vedete. Numele artiştilor participanţi nu au fost dezvăluite încă, dar este vorba despre nume mari din industria de divertisment.

- Un prânz festiv -Big Jubilee Lunch-, celebrat pe întreg teritoriul ţării, va avea loc duminică, 5 iunie, în ultima din cele patru zile de festivităţi.

- În perioada weekendului prelungit, reşedinţele de la Sandringham şi Balmoral îşi vor deschide porţile rezidenţilor şi vizitatorilor care vor dori să se alăture celebrărilor.

- Artişti, dansatori, muzicieni, personal militar, angajaţi din domenii esenţiale şi voluntari vor spune povestea domniei reginei în cadrul evenimentului Platinum Jubilee Pageant, care va include River Of Hope - o paradă din 200 de steaguri din mătase plimbate de-a lungul bulevardului The Mall.

- Elevi de pe tot teritoriul ţării au fost invitaţi să creeze imagini care să vorbească despre speranţele lor pentru planetă în următorii 70 de ani, iar o parte dintre aceste desene vor fi imprimate pe steaguri.

- Începând cu luna iulie, trei expoziţii marcând urcarea pe tron, încoronarea şi jubileele vor fi organizate la rezidenţele regale oficiale.

 

sursa: digi24.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: