24
Mie, Apr

Eveniment

Temele sunt o povară din ce în ce mai mare atât pentru elevii din România, cât și pentru părinți. 

Informațiile pe care elevii le asimilează la orele de curs sunt "prea mult" pentru cei mici, iar mulți nu pot ține pasul sistemului de educație din România.

Temele pe care aceștia trebuie să le facă acasă sunt multe și nu este vorba doar despre o singură materie.

Astfel, elevii devin tracasați și ajung să vadă școala ca pe ”o pedeapsă”.

Lucrurile acestea trebuie să se schimbe în România, iar primii pași sunt făcuți de către cei care au înțeles faptul că școala trebuie să ajungă cea mai iubită instituție și nu cea mai blamată.

Președintele Comunității EVO, jurnalistul independent Sergiu MIHALCEA trage un semnal de alarmă asupra sistemului din România și face demersuri pentru ca elevii din România să nu mai primească teme pentru acasă. 

Sergiu MIHALCEA: "Prietenii mei elevi, de la clasele I până la a XII-a, am o veste pentru voi! Eu doresc și voi susține și voi obține cu ajutorul oamenilor de calitate, care sunt mulți în țara asta, eliminarea temelor pentru acasă. Le vom scoate în afara legii, nu pentru că nu sunt ilegale ci pentru că sunt o dovadă de primitivism care prin simplul fapt că încă mai există vă face să urâți școala, și vă înțeleg.

Scopul este sa iubiți educația. Temele de acasă vă îndepărtează de șansa de a iubi cunoașterea. Educația este captivantă fără a fi prizonierat. Voi susține să nu deturnăm iubirea de cunoaștere pentru că există niște teme nenorocite".

Doctor în filozofie, jurnalistul Sergiu MIHALCEA dorește reformarea cu adevărat a sistemului de învățământ, dorește un sistem  în care temele se fac sub îndrumarea dascălilor, în cadrul unităților de învățământ. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: