18
Joi, Apr

Eveniment

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că susţine integrarea în structura anului şcolar a unei propuneri pentru "Săptămâna verde".

El a menţionat că PNRR are o componentă verde foarte bine integrată în pachetul "România Educată".

Sorin Cîmpeanu a declarat că susţine propunerea ca în structura anului şcolar să existe "Săptămâna verde", în care elevii să înţeleagă "într-o manieră directă" în natură care sunt efectele schimbărilor climatice şi care sunt efectele generale asupra mediului.

"Chiar dacă anul acesta, din cauza crizei sanitare, Săptămâna "Şcoala altfel" a înregistrat dificultăţi, pentru că pe parcursul acestei perioade toată şcoala a fost altfel, găsesc că este o idee foarte bună ca în structura anului şcolar să integrăm şi susţin de pe acum această propunere, o săptămână verde în care elevii să poată ieşi din şcoală şi să înţeleagă într-o manieră cât se poate de directă în natură care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului, şi cele bune şi cele rele, pentru a putea face diferenţa, pentru a putea face alegerile inteligente", a afirmat ministrul Educaţiei cu prilejul lansării în dezbatere a Raportului "Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile".

Sorin Cîmpeanu a asigurat că dezideratele din Proiectul "România Educată" vor fi transpuse în realitate într-o manieră integrată, care va include şi conceptul de dezvoltare durabilă prin educaţie de mediu şi prin conştientizarea importanţei schimbărilor climatice.

"Salut această iniţiativă pe care o găsesc cu totul deosebită, o iniţiativă care se constituie într-un pas către normalitate, într-un pas care arată că avem viziune pe termen lung prin educaţie şi prin respect faţă de mediu. O iniţiativă fără de care nu se poate începe dezvoltarea durabilă. Avem în acest moment mai multe oportunităţi care se suprapun. Avem proiectul "România Educată", care vizează o schimbare curriculară. (...)

Dezideratele din România Educată vor fi transpuse în realitate, vă asigur de acest lucru. Au fost menţionate şi termene. Sunt lucruri care se vor întâmpla şi se vor întâmpla într-o manieră integrată, care va include acest concept de dezvoltare durabilă prin educaţie de mediu şi prin conştientizarea importanţei schimbărilor climatice", a arătat ministrul, potrivit observatornews.ro.

 

 

sursa: observatornews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: