26
Vin, Apr

Eveniment

Alexandru este un băiat din Brașov care a uimit încă din primele luni de viață prin puterea de care a dat dovadă în lupta cu boala.

Alex are 14 ani și 7 luni și o dorință uriașă de a trăi la fel ca noi toți.

Bucuria și energia care îl caracterizează l-au ajutat întotdeauna să facă față celor mai grele situații. S-a născut cu tetrapareză spastică și încă de când era foarte mic a muncit din greu pentru a prinde din urmă dezvoltarea firească: a făcut kinetoterapie de la vârsta de 6 luni și logopedie de la 4 ani, a cooperat cu medicii și specialiștii în recuperare ori de câte ori a fost nevoie. Are vise de adolescent, în care crede cu toată ființa.

Își dorește să aibă o familie, să-și construiască o casă și să meargă la serviciu. Lucruri pe care majoritatea dintre noi le luăm ca atare, fără să ne gândim cât înseamnă cu adevărat.

Pentru ca Alex să poată merge e necesar un proces lung și de durată al cărui prim pas este o operație pentru reducerea spasticității la nivelul întregului corp.

Operația are ca scop introducerea unui dispozitiv de eliberare a medicamentului Baclofen (antispastic foarte eficient cu acțiune la nivelul măduvei spinării) direct în coloana vertebrală și se va realiza la clinica Acıbadem Healthcare Group din Istanbul. Alex a făcut tratament cu Baclofen capsule, dar eficiența a fost de doar 10%. Operația ar reduce spasticitatea la nivelul întregului corp cu 90%.

Costurile intervenției chirurgicale sunt de 28.000 euro.

Haideți să nu rămânem indiferenți la un asemenea caz și să încercăm să schimbăm destinul unui copil!

Orice sumă, oricât de mică, contează pentru ca Alex să poată deveni un om normal!

Pentru orice detaliu suplimentar puteți suna la numărul de telefon: 0723431527

Donațiile se pot face către:

Asociația MOGOȘ ALEXANDRU

 

RO26RZBR0000060018875931

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: