26
Vin, Apr

Eveniment

Pentru linşajul regizat de DNA-ul condus atunci de Kovesi, acum instituția e obligată de instanţă să-i plătească acestuia daune morale o sumă uriaşă!

Judecătorii recunosc, fără dar şi poate, abuzurile procurorilor anticorupţie prin care încercau să influenţeze decizii în dosare controversate. Direcţia Naţională Anticorupţie i-a încălcat dreptul la imagine, la un proces echitabil, precum şi prezumţia de nevinovăţie procurorului Liviu Tudose, fostul șef al Parchetului Curții de Apel Ploiești. Tribunalul Bucureşti a decis că procurorii anticorupţie nu au păstrat în siguranţă date din dosarul lui Tudose şi au făcut posibilă "scurgerea" către presă a unor informaţii care "induceau nu doar ideea de vinovăție, dar si aceea a unei arestări sigure".

Tribunalul reţine că ‘scurgerea’ către presa a unor probe din dosare în timpul urmăririi penale, o faza nepublică a procedurii penale, constituie o ingerinţă în dreptul reclamantului la respectarea vieţii sale private în contextul în care respectivele înregistrări erau realizate în afara atribuțiilor publice ale reclamantului și ofereau detalii despre activitățile reclamantului și familiei acestuia și îl puneau într-o lumina defavorabilă, creând impresia ca acesta a săvârşit fapte penale anterior emiterii rechizitoriului şi pronunţării unei hotărâri judecătoreşti pe fondul cauzei.

Instanţa a apreciat că suma de 1.000.000 lei cerută de Liviu Tudose ca fiind nejustificată şi exagerată raportat la prejudiciul suferit, motiv pentru care magistraţii au considerat că suma de 25.000 este una „proporţională şi echitabilă prejudiciului suferit de reclamant”.

 

Sursa: RTV

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: