23
Mar, Apr

sursa foto: DGASPC Brașov

Eveniment

Picturi ale beneficiarilor Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Dizabilități „Canaan“ Șercaia, expuse la Senatul României.

Expoziția de Artă dedicate promovării creativității persoanelor cu dizabilități din centrele rezidențiale din România este organizată de Consiliul de Monitorizare privind implementarea Convenției ONU pentru persoanele cu dizabilități cu ocazia zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Pe 3 Decembrie se celebrează, la nivel mondial, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Un prilej de reafirmare a valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi, o zi care reuneşte sub acelaşi scop instituţii, persoane cu dizabilităţi şi organizaţii din domeniul dizabilităţii, cu un singur obiectiv: promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. 3 Decembrie este, totodată, și o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de persoanele cu dizabilități, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Cu această ocazie, reprezentanții Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Dizabilități „Canaan“ Șercaia, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, vor participa la „Expoziția de Artă dedicată promovării creativității persoanelor cu dizabilități din centrele rezidențiale din România“, organizată pe 3 decembrie 2021, la Senatul României, de Consiliul de Monitorizare privind implementarea Convenției ONU pentru persoanele cu dizabilități.

Evenimentul reunește lucrări și obiecte de artă realizate de persoanele cu dizabilități din centre, reprezentând o șansă de afirmare valorică a beneficiarilor cu dizabilități și, în același timp, de recunoaștere a implicării personalului de specialitate din centrele rezidențiale în acțiuni menite a îmbunătății viața persoanelor cu dizabilități instituționalizate.

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi se concentrează pe accesul acestor persoane la dezvoltare incluzivă, echitabilă şi durabilă, aşa cum se prevede în Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030, care se angajează să „nu lase pe nimeni în urmă şi recunoaşte dizabilitatea ca fiind o problemă esenţială, ce trebuie luată în considerare în implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. Problemele specifice persoanelor cu dizabilităţi la care se face referire în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă privesc educaţia, creşterea şi ocuparea forţei de muncă, inegalitatea, accesibilitatea aşezărilor umane etc.

 

 

sursa: DGASPC Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: