26
Vin, Apr

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Este vorba despre un jucător de rugby și alte două persoane, toți sosiți din Africa de Sud.

Trei persoane sunt suspecte de infectarea cu Omicron - tulpina de coronavirus depistată deja în Europa și care a explodat în Africa de Sud. Un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Știința Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2, miercuri seară, după ce a fost în Africa, au anunțat  autoritățile. Încă nu se știe dacă este vorba de noua tulpină periculoasă Omicron. Ulterior, Ministerul Sănătății a anunțat încă două cazuri suspecte de Omicron, depistate la persoane care au călătorit cu același avion cu sportivii repatriați din Africa de Sud. Iar ministrul Alexandru Rafila a făcut un anunț teribil, avertizând asupra pericolului dublării infectărilor într-un timp foarte scurt dacă varianta Omicron este deja prezentă în România. 

Sportivul din Baia Mare confirmat COVID-19 se află într-o stare bună și este monitorizat, fiind internat în spital. Se așteaptă rezultatul secvențierii pentru a ști dacă este vorba de noua tulpină Omicron, care a explodat săptămâna trecută în Africa de Sud.

Alte două persoane au fost depistate miercuri seară, acestea fiind deja carantinate în județele natale - Vaslui și Brașov. Autoritățile sanitare au declanșat deja anchetele epidemiologice în aceste ultime două cazuri.

Un rezultat în urma secvențierii pentru identificarea posibilă a variantei Omicron, orginară din Africa de Sud, se va ști în câteva ore, au mai precizat autoritățile.

După câteva ore, Ministerul Sănătății a anunțat în ce stare sunt cei trei pacienți confirmați COVID-19 și suspecți de Omicron. Prima persoană este din Baia Mare, iar celelalte două din județele Vaslui și Brașov. Cei trei se află în carantină, iar rezultatele confirmării infectării cu coronavirus au venit miercuri, 1 decembrie 2021. În plus, niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală, a mai asigurat Ministerul Sănătății. 

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: