26
Mie, Ian

sursa foto: arhiva

Eveniment

Noul ministru al Sănătăţii le recomandă românilor "să se comporte cât mai precaut în această perioadă", dacă vor să aibă sărbători cât mai aproape de normalitate.

Despre posibile relaxări ale restricțiilor în următoarea perioadă, medicul Alexandru Rafila a afirmat că trebuie văzut contextul epidemiologic. 

Alexandru Rafila, a explicat, marţi seară, că în acest moment suntem în scenariul verde, dar contează trendul. ”Gândiţi-vă ce s-a întâmplat astă vară”, a declarat ministrul Sănătății.

Mi-e greu să vă spun ce se va întâmpla peste un interval de 3-4 săptămâni, dar eu am o preocupare faţă de ce se întâmplă în acest moment. Am văzut ieri la Braşov, la târgul de Crăciun, că era o mare frenezie, am văzut concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea. Dacă oamenii vor să aibă sărbători cât mai aproape de normalitate, ar trebui să se comporte cât mai precaut în această perioadă”, a declarat, aseară, Alexandru Rafila, la B1 TV.

Întrebat despre posibile relaxări ale măsurilor de sărbători, Rafila a afirmat: ”Trebuie văzut contextul epidemiologic. Suntem în scenariul verde, dar contează trendul. Gândiţi-vă ce s-a întâmplat astă vară când eram în scenariul verde, dar lucrurile mergeau prost săptămână, după săptămână. A existat o creştere relevantă din punct de vedere epidemiologic”.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: