29
Vin, Mar

sursa foto: antena3.ro

Eveniment

Noul ministrul al Muncii, Marius Budăi, a afirmat vineri, la preluarea mandatului, că este exclusă majorarea vârstei de pensionare în 2022.

De asemenea, Budăi a precizat că în urma rectificării bugetare nu vor fi probleme cu plata pensiilor.

Întrebat despre posibilitatea ca anumite reglementări din Legea Pensiilor, incluse și în PNRR, să fie modificate, Budăi a precizat că liniile directoare rămân aceleași, dar că se pot face unele ajustări, pentru a căror elaborare a cerut un răgaz de 120 de zile.

Noul ministru al Muncii a fost însă categoric în legătură cu majorarea vârstei de pensionare. "Este exclus să creștem vârsta de pensionare cât sunt eu ministru. Am explicat și într-o scrisoare către Comisia Europeană că în România trebuie să creștem mai speranța de viața”.

Pe de altă parte, Marius Budăi a recunoscut că, înainte de a se face rectificarea bugetară, erau probleme pentru o perioadă din luna decembrie.

Odată cu rectificarea de astăzi închidem orice sincopă. După data de 1 decembrie poșta și băncile vor începe distribuirea pensiilor și alocațiilor. Nu sunt probleme”, a explicat ministrul muncii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: