20
Sâm, Apr

sursa foto: apa-canal Galați

Eveniment

Calitatea apei consumată de brașoveni va fi monitorizată.

Direcția de Sănătate Publică Brașov va primi echipamente necesare monitorizării calității apei potabile, care vor fi achiziționate în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea unui laborator național pentru îmbunătățirea monitorizării substanțelor deversate în ape și a calității apei potabile”, pentru care a fost semnat contractul de finanțare.

Proiectul, în valoare totală de 191.094.390,22 lei, este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și este implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – lider de proiect, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Administrația Națională „Apele Române”.

Prin acest proiect, Ministerul Sănătății, autoritatea competentă privind calitatea apei potabile, va achiziționa echipamente necesare monitorizării calității microbiologice, chimice și de radioactivitate a apei potabile.

În cadrul aceluiași proiect va fi instruit personalul implicat în derularea activității de monitorizare de audit a calității apei potabile și colectare a datelor din sistem în vederea raportării către Comisia Europeană a parametrilor de calitate a apei potabile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: