25
Joi, Apr

Eveniment

Deputatul PSD Marian Rasaliu a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre tripla criză pe care o parcurge România: criza sanitară, criza economică și criza politică.

” Țara noastră se află, deși se știa de iminența valului 4, în plină criză sanitară. Nu mai sunt locuri libere la ATI. În cursul zilei de ieri, au fost transferați pentru tratament în Ungaria primii 10 pacienți români în stare gravă.

PSD nu va vota sub nicio formă un guvern condus de USR, care e direct responsabil de dezastrul fără precedent în care a ajuns sistemul de sănătate din România. O astfel de variantă este pur și simplu de neconceput și arată cât de iresponsabilă a fost decizia președintelui Iohannis de a desemna un prim-ministru chiar din rândul celor care au provocat genocidul sanitar pe care îl vedem în aceste zile.

Cei doi miniștri USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, precum și vicepremierul Dan Barna, care a avut atribuții în domeniul Sănătății, poartă răspunderea directă pentru haosul generalizat din acest sector, începând de la incendiile repetate din spitale și până la lipsa acută de medicamente esențiale pentru tratarea pacienților covid sau a bolnavilor cronici. Nici campania de vaccinare nu a fost promovată cum se cuvine. Românii au dreptul de a decide dacă doresc să se vaccineze sau nu. Acesta este și motivul pentru care PSD va vota împotriva vaccinării obligatorii.

Miniștrii USR-Plus de la Sănătate sunt direct vinovați de dezastrul medical și umanitar în care a ajuns România. Nu au niciun drept să acuze acum că n-au avut fonduri sau putere de decizie, după ce luni de zile s-au lăfăit în fotoliul de ministru fără a avea nimic de obiectat

Pe lângă criza sanitară, țara noastră este condamnată să traverseze și o criză economică. Nocivitatea guvernelor de dreapta instalate de Iohannis este fără egal. În mai puțin de doi ani, în iresponsabilitatea lor, îi aruncă din nou în sărăcie lucie pe cei mai mulți dintre români, după ce guvernele PSD reușiseră să scoată 2,2 milioane de români din starea de sărăcie severă.

INS a comunicat o inflație anuală de 6,3%, ceea ce confirmă previziunea PSD că, până la finalul acestui an, vom avea o inflație de peste 7%. Inflația a crescut cu 16% într-o singură lună și cu 139% față de luna decembrie 2020. În primele 9 luni din acest an, fiecare român a pierdut în medie 1300 de lei, adică un salariu minim pe economie. Prețurile au explodat (combustibili, energie electrică, gaze, produse alimentare), moneda națională se prăbușește, inflația crește peste orice prognoze, frigul se instalează nu doar în casele oamenilor, ci și în școli și spitale. Costul vieții ajunge de nesuportat pentru din ce în ce mai mulți români.

România se află în agonie! Sărăcia se reinstalează rapid și dramatic. Promisiunile lui Klaus Iohannis și ale guvernelor sale nu înseamnă, în viața reală, decât sărăcie, frig și foame!” a declarat Marian Rasaliu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: