29
Vin, Mar

sursa foto: ciugudeanul.ro

Eveniment

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos.

1. Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național, indiferent de forma de proprietate și furtul de puieți sau lăstari care au fost tăiați ori scoși din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecție, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire, fapte prevăzute și pedepsite de Codul silvic.

În fapt, la data de 27 iulie 2021, în jurul orei 20.00, polițiștii au depistat pe raza de competență, doi bărbați, în vârstă de 30 ani și 24 ani, care transportau cu un atelaj hipo o cantitate de material lemnos, ce ar fi fost sustrasă de pe raza localității Șinca din județul Brașov.

Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată reprezentantului Ocolului Silvic competent.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. La data de 27 iulie 2021, în jurul orei 21.30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Zărnești au depistat pe raza localității Vulcan din județul Brașov un bărbat, care transporta cu o autoutilitară material lemnos, esență fag și gorun, fără a deține aviz de însoțire al mărfii.

Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată Ocolului Silvic competent, iar bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

sursa: I.P.J. Bra;ov

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: