16
Mar, Apr

sursa foto: ziarulprofit.ro

Eveniment

Un cioban de la o stână din zona Caşinu Nou a ajuns la spital cu răni pe torace și abdomen după ce a fost atacat de urs, luni seară.

Bărbatul are 46 de ani. 

Potrivit autorităților, ursul a venit la stână și l-a atacat de cioban când acesta a încercat să îl alunge.

Este vorba de un bărbat de 46 ani. Atacul s-a întâmplat la o stână de oi, pe o păşune din zona Cașinu Nou. Ursul a venit acolo şi el a încercat să apere turma şi a fost muşcat, a suferit răni în mai multe locuri. Cel mai probabil câinii au alertat şi ceilalţi ciobani, care au alungat ursul”, a declarat Andras Zoltan, primarul comunei Plăieşii de Jos. 

Bărbatul a suferit mai multe răni și primește primeşte tratament profilactic antirabic în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc.

Primarul comunei Plăieşii de Jos a atras atenția că, în ultima vreme, în zonă s-au înmulţit cazurile în care urşii intră în gospodăriile oamenilor şi provoacă stricăciuni.

"Azi noapte (noaptea de luni spre marţi - n.red.) şi eu am participat la o alungare, chiar unde locuiesc eu, l-am alungat împreună cu vecinii. Are o rută care trece prin curtea mea şi de acolo sare gardul şi merge la un vecin care are stupi. Iar toamna, când se coc fructe va veni la fructe. (...) Se înmulţeşte numărul acestor cazuri, pentru că, în alţi ani, înainte de toamnă nu prea venea. Dar acum convieţuim cu urşii cu preţul acesta, că noaptea nu dormi, încerci să aperi gospodăria. Eu am acasă oi, şase cai, mânji pe care normal că îi ţinem în aer liber, nu în grajd. Iar acum trebuie să-i închizi seara în grajd şi să îi scoţi dimineaţa. Ne temem, pentru că nu se ştie niciodată. Şi în timpul zilei ne-am întâlnit în spatele gospodăriei cu ursul", a spus edilul, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, oamenii din comună deja nu mai depun plângeri dacă ursul le omoară o oaie sau o vacă, "pentru că ştiu că nu rezolvă nimic, numai îşi pierd vremea dacă merg pe calea birocratică". 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: