25
Joi, Apr

Eveniment

Preşedintele Consiliului Județean Covasna, îl acuză pe primarul USR al Brașovului, Allen Coliban, că “ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația...”.

Allen Coliban a criticat ordonanța de urgență adoptată de guvern, care permite intervenția rapidă a autorităților în cazul în care urșii intră în localități. Referitor la criticii actului normativ, Tamás Sandor a afirmat: ”Cel care a văzut urs numai pe canalul tv pentru copii MiniMax, nu are de unde să știe cum te simți când ursul începe să mârâie la tine”.

"Văd că unii primari s-au speriat de responsabilitate deși când s-au zbătut să fie primari voiau să devină liderul comunității. Iar acum declară că au nevoie de un ”ghid de utilizare” ca să poată să apere localnicii. Mă miră ca primarul Brașovului are nevoie de un ”ghid de utilizare ” și de ”cursuri de formare profesională” pentru a putea conduce celula de criză a Comitetului situației de urgență pe plan local. Asta înseamnă că ori nu vrea, ori nu poate să gestioneze situația de criza când urșii intră în Brașov punând în pericol viețile oamenilor din zonă. Eu când am fost tehnician silvic am hrănit, am spălat, m-am jucat cu pui de urși. Știu ce înseamnă relația om-urs, și somez pe agenții mișcării verzilor întunecați să vorbească numai acele persoane care au fost mai aproape de urs decât mine”, a declarat Tamás Sandor.

El a precizat că ordonanța care salvează vieți omenești și pune pe primul loc viața umană, este una binevenită și este salutată de toți primarii din județul Covasna.

 

Sursa: stiripesurse.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: