29
Vin, Mar

Eveniment

Tineri reținuți de către polițiștii brașoveni.

UPDATE:

La data de 23 iulie 2021, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioada de 30 de zile față de tinerii, în vârstă de 16 ani și 24 ani.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 Poliție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “furt calificat”.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 09.03 – 25.05.2021, persoane necunoscute ar fi sustras un număr de 4 componente ale unor autovehicule, fapte săvârșite pe raza municipiului Brașov.

Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, polițiștii au identificat persoanele în cauză ca fiind 3 tineri, în vârstă de 16 ani, 21 ani și 24 ani din județul Bacău.

La data de 20 iulie 2021, tânărul, în vârstă de 21 ani, a fost depistat, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În continuarea cercetărilor, la data de 22 iulie 2021, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Biroul de Investigații Criminale Bacău, au pus în executare 2 mandate de aducere pentru tinerii, în vârstă de 16 ani și 24 de ani, aceștia fiind conduși la sediul Secției 3 Poliție Brașov, în vederea demarării procedurii legale în astfel de cauze.

Astfel, în baza probatoriului administrat în cauză, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, după cum urmează:

Tânărul, în vârstă de 21 ani: 3 infracțiuni de complicitate la furt calificat;

Tânărul, în vârstă de 24 ani: 4 infracțiuni de complicitate la furt calificat;

Tânărul, în vârstă de 16 ani: 3 infracțiuni de furt calificat.

Activitățile efectuate în cauză s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Biroul de Investigații Criminale.

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: