29
Vin, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Circulaţia feroviară este blocată, la această oră, pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, la km 145+350, după ce cinci vagoane ale unui tren de marfă au deraiat la Feteşti, în judeţul Ialomiţa.

Trenul este oprit în linie curentă, unul dintre vagoane fiind înclinat.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, la km 145+350, din cauza unui tren de marfă care a deraiat.

Sute de călători sunt afectați de blocaj.

"Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că magistrala București – Constanța este blocată la intrare în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului ROFERSPED,” a transmis CFR.

Din compunerea trenului de marfă, care circula în relația Constanța Port – Lehliu, la ieșire din stația CF Fetești au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulație fiind avariate în urma deraieri

CFR a precizat că echipele de intervenție ale instituției sunt la fața locului. Se încearcă remedierea situației.

Se stabilesc rute ocolitoare astfel încât trenurile de călători să poată circula în continuare.

Ce se întâmpla dacă trenul care a deraiat intra într-un tren de călători? Câți oameni ar fi murit din cauza incompetenței și a nepăsării autorităților?

Această situație vine în urma proastei reabilitări a structurii feroviare din aceea zonă și a lipsei de personal calificat? Sau din cauza restructurărilor masive din cadrul CFR Marfă, care au avut loc la începutul acestui an?

Sunt întrebări la care autoritățile competente probabil nu au nici un răspuns ca în multe alte cazuri.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: