19
Vin, Apr

Foto: captură video

Eveniment

Părinți, aveți idee ce fac copiii dumneavoastră atunci când nu sunt la școală sau acasă? Imagini incredibile au fost postate pe retelele de socializare, imagini in care un copil de 13 ani este batut de o adolescenta de 16 ani. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 28 ianuarie, în Parcul Trandafirilor, din cartierul Răcădău. 

În filmulețul postat luni seara pe facebook, se observă  cum mai mulți tineri înjură un copil, iar o fată chiar îl lovește pe acesta. Deși băiatul de 13 ani imploră să fie lăsat în pace, atacatoarea devine din ce în ce mai agresivă. Eleva atacatoare este în clasa a opta la Școala Nr. 27 din cartierul Florilor. Reprezentanții școlii nu au cuvinte de laudă la adresa fetei. 

"Este o faptă regretabilă,  care afectează imaginea școlii. După o analiză riguroasă, vom vedea ce putem face. Deja am chemat părinții fetei la școală pentru a vedea ce măsuri putem lua. Fata a mai avut probleme de comportament. Noi avem o comisie de disciplină, iar această fată a mai fost chemată în această comisie. Inclusiv părinții cunosc detalii despre comportamentul fetei", a declarat Victor Vijoli, directorul Școlii Nr. 27. 

Protecția Copilului va deschide o anchetă socială, dar numai după ce va exista o sesizare din partea Poliției. "Noi avem și un centru pentru copilul delicvent, pentru că există posibilitatea ca acești copii să fie posibili delicvenți.  Vom urma calea legală și se poate ajunge chiar la soluția plasării acestui copil într-un centru de reeducare", este de părere și Gheorghe Durnă, director DGASPC Brașov.

Tatăl copilului agresat a făcut o plângere la Poliție. "În momentul acesta, în urma vizualizării filmulețului pus la dispoziție de mass media și societatea civilă, colegii din cadrul Poliției Municipiului Brașov s-au sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe, urmând ca la clarificarea împrejurărilor să fie propusă o soluție legală prin Parchet", a precizat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Brașov. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: