23
Mar, Apr

Eveniment

     Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus la data de 15.08.2016 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul S.M.C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală. „Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a reieşit faptul că în dimineaţa zilei de 14.08.2016, în jurul orelor 03.45, în faţa unui club din mun. Braşov a avut loc un conflict spontan între două grupuri de tineri. Conflictul a debutat cu o discuţie contradictorie între I.A., prieten al persoanei vătămate  B.A.C. şi Ț. I. T., prieten al inculpatului, urmată de lovirea primului de către cel din urmă de două ori cu pumnul. În acel moment, persoana vătămată B.A.C. a decis să intervină şi, apropiindu-se de locul unde prietenul său fusese lovit, a încercat să îl lovească pe agresorul acestuia dar acesta s-a ferit.

La cea de-a doua încercare, persoana vătămată l-a lovit pe agresorul prietenului său - numitul Ţ. I.T, cu pumnul în zona feţei şi a determinat căderea acestuia la sol lângă o maşină aflată în mişcare.  Imediat după această lovitură, inculpatul S.M.C., care decisese să intervină în ajutorul prietenului său lovit de către persoana vătămată, s-a apropiat din spate de persoana vătămată B.A.C., a prins-o cu mâna stângă de haină şi a lovit-o de două ori cu partea laterală a pumnului drept în zona gâtului, după care a tras-o cu mâna de haine şi a trântit-o la pământ”, se arată într-un comunica de presă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

După aceste evenimente, inculpatul a plecat de la faţa locului, fără a se interesa de starea de sănătate a victimei, care a fost găsită în stare de inconştienţă de alţi clienţi ai localului care au ieşit afară.  „Concluziile preliminare ale medicului legist au fost în sensul că leziunile cerebrale grave ale victimei i-au pus acesteia viaţa în pericol, victima fiind în stare gravă cu risc vital foarte mare şi posibilităţi de supravieţuire foarte scăzute”, se mai arată în comunicatul de presă.

• Mandat de arestare preventivă

Inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă, fiind emis mandatul de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând din data de 16.08.2016. Cercetările în cauză au fost efectuate de către organele de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei mun. B raşov- Biroul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului de caz.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: