29
Vin, Mar

Eveniment

Sistemul de termoficare învechit din cartierul Tractorul va fi modernizat! Aceasta este promisiunea autorităților, care au în plan să înlocuiască toate țevile din zonă, cu unele noi, de oțel. Noua infrastructură ar reduce semnificativ pierderile de pe rețea.

Investiția se va realiza în cea mai mare parte cu bani de la Guvernul Elvețian, printr-un program de cooperare. Acordul de finanțare dintre Ministerul Finanțelor și Primăria Brașov a fost semnat încă din luna iunie a anului trecut. Vor fi înocuite țevile care deservesc peste 3.000 de beneficiari. Proiectul are o valoare de 23 de milioane de lei. 85% din sumă este acoperită de elvețieni, iar restul de Primăria Brașov.

Noul serviciu de termoficare va avea oameni care se vor ocupa exclusiv de proiecte europene. Două persoane vor face parte dintr-un departament de implementare a proiectelor cu bani de la Uniunea Europeană. Tot cu elvețienii vor începe, în februarie, lucrările de modernizare la sistemul de termoficare pentru Liceul de Informatică și Școala Nr. 4. Valoarea acestui proiect este de 4,5 milioane de lei. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: