25
Joi, Apr

Regiunea Centru

Eveniment

     Procesul pentru preluarea cetățuii continuă. Deși municipalitatea a câștigat pe fond procesul, acum situația este din nou în stand-by. Atât firma privată, care a administrat monumentul, cât și două ministere publice, au depus apel la hotărârea instanței. Deocamdată primăria Brașov așteaptă un anunț oficial pentru a ști cum să procedeze în continuare. 

     Emisă în luna octombrie a anului trecut, decizia Tribunalului Braşov prin care Complexul Cetate trece din proprietatea SIF Transilvania în proprietatea statului român, a fost contestată la Curtea de Apel Braşov. Potrivit datelor disponibile pe site-ul just.ro, făcute publice în data de 3 ianuarie 2017, firma privată a depus apel în data de 24 octombrie 2016, apoi, în 16 decembrie, acelaşi demers l-au făcut Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar în data de 20 decembrie Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a mai depus un apel, la fel și firma privată, pe 28 decembrie anul trecut. ,, Municipalitatea a câștigat pe fond procesul. S-a depus apel, încă nu ne-a fost comunicat. Noi am văzut pe portalul instanțelor de judecată. Așteptăm și noi să ni se comunice apelul să puteam vedea ce avem de făcut pe mai departe. ,, a declrat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

     Procesul a fost deschis în 6 mai 2015, însă, primul termen de judecată a fost abia în data de 4 martie 2016, pentru ca sentinţa în primă instanţă, cu drept de contestare, să fie dată pe 3 octombrie 2016. Dacă monumentul va trece definitiv în proprietatea statului, acesta va fi administrat de către Ministerul Culturii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: