28
Joi, Mar

Wikimapia

Eveniment

     Surprize pentru vizitatorii Grădinii Zoologice în 2017. Dacă totul decurge conform planului, anul acesta cei care vor ajunge la parcul zoo, vor putea vedea noi specii de animale. De la crocodili, la păsări exotice, urși panda și chiar pești piranha. Mai mult și amenajarea unui planetariu este una dintre prioritățile din acest an.

     Administratorii Grădinii Zoologice au pregătit pentru anul acesta mai multe surprize. Noi specii de animale vor fi aduse la Brașov. Printre acestea se numără crocodili, urși panda sau pești piranha. Pentru unele specii trebuie amenajate spații speciale. ,, Avem în plan să modernizăm, să amenajăm și să realizăm noi spații și să aducem noi specii care, pe lângă faptul că nu se găsesc în alte grădini, să aibă un grad mare de confort. Printre speciile pe care le-am propus, vom continua amenjarea clădirii exotice. În partea de jos vom avea mai multe specii de tarmorini, marmosete și maimuțe dinacestea micuțe. Tot în partea de jos vom amenaja spațiul pentru caimani, vom avea patru acvarii, cu piranha, rechini pitici, urene și pești de corali. ,, a declarat Alin Pânzaru, director Grădina Zoologică Brașov.

     Va mai exista o zonă special dedicată lumii insectelor. Conducerea Grădinii zoologice vrea să aducă câteva specii de păsări exotice, de capre de munte și zebre. Administrația mai are în plan ca anul acesta să înceapă şi amenajarea planetariului. Studiul de fezabilitate a fost finalizat în 2016, iar anul acesta, în funcţie de buget vor începe lucrările. Odată cu amenajarea planetariului  se va resistematiza şi intrarea în Grădina Zoologică care se va face printr-un sistem de turnicheţi. În acest moment la Zoo Braşov sunt 289 de exemplare de animale din 68 de specii. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: