25
Joi, Apr

BrasovTV.com

Eveniment

  VIDEO:

     Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, din nou arestat. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel a admis contestația DNA la decizia Tribunalului prin care inculpatul fusese plasat în arest la domiciliu. Căncescu va sta în beciul Poliției pentru următoarele 25 de zile. Decizia este definitivă.

    Inițial, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brașov a respins propunerea procurorilor anticorupție de arestare preventivă a inculpatului și a dispus plasarea lui Căncescu în arest la domiciliu. DNA, dar și inculpatul au contestat decizia. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel din Brașov și s-a stabilit, inițial, termen de judecată pentru a doua zi din luna noiembrie. Apoi, termenul s-a preschimbat pentru întâi noiembrie. Căncescu a venit la sediul Curții de Apel, pentru judecarea contestației, puțin înainte de ora 9.00. A stat în sala de judecată aproximativ o oră și jumătate, iar apoi, a plecat acasă. Măsura arestului la domiciliu era în vigoare.

     Judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel a rămas în pronunțare, iar la ora 14 a dat decizia. A admis contestația DNA și a hotărât arestarea lui Aristotel Căncescu pentru 25 de zile. Contestația inculpatului a fost respinsă. Măsura arestării preventive s-a dispus în cel de al treilea dosar penal deschis de procurorii anticorupție pe numele fostului președinte al Consiliului Județean Brașov. El este acuzat de luare de mită, dar și de abuz în serviciu în legătură cu banii din campania electorală din 2012.

ACUZAȚII, ARISTOTEL CĂNCESCU

(...) „În contextul campaniei electorale din 2012, inculpatul Căncescu, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani şi alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei şi angajarea unor anumite persoane în cadrul Agenţiei Judeţene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziţii sigur eligibile pe lista de candidaţi pentru C.J. Braşov”. (...)

În același dosar este cercetat penal, sub control judiciar, și un alt fost președinte de Consiliu Județean, Claudiu Coman, dar și alți 4 inculpați. Cu toții, beneficiază de prezumția de nevinovăție până când judecătorii vor emite o sentință definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: