20
Sâm, Apr

Eveniment

       Cel mai lung tunel din România se află în județul Brașov, mai exact în comuna Teliu.Puțini știu însă că tunelul din Teliu ascunde secrete care îți dau fiori. O fantomă bântuie șinele întunecate de tren ...Legendele locului au început în urmă cu 5 generații atunci când bătrânii au povestit nepoților lor că imediat după ce inginerul Colțână a murit , silueta lui a fost văzută  în tunel umblând cu două fire electrice în mână, exact așa cum a trecut pe lumea cealaltă.

       Un inginer al cărui prenume s-a pierdut în negura vremurilor începe cel mai îndrăzneț proiect pentru epoca interbelică. Își pune în cap să construiască cel mai lung tunel din România. Vrea să lege Buzăul de Brașov și mai apoi Ardealul de Dobrogea. Colțână pe numele lui, își ia angajamentul să conducă o echipă gigantică. 6.000 de oameni încep să muncească zi de zi la tunelul care urma să aibă aproape 5 kilometri lungime. Azi, istoria acestui tunel o mai știe doar Vasile Sârb. Tatăl și bunicul lui au muncit la tunel zi de zi, vreme de șapte ani. După 7 ani de muncă  sosise și ziua inaugurării. Inginerul Colțână ceruse ca  deasupra gurii de tunel să i se monteze un piedestal. Acolo vroia o fotografie memorabila cu monentul în care urma să conecteze tuneleul la rețeaua electrică. S-a electrocutat și a căzut secerat la pământ.Inginerul își găsește sfârșitul în tunelul care l-a făcut celebru. Oamenii spun că sufletul lui Colțână nu își găsește liniștea și că se plimbă și acum prin tunel. Nea' Gigi este electrician de profesie. De curând s-a mutat în clădirea în care pe vremuri funcționau birourile și recunoaște că la început i-a fost frică de fantoma din legendă care bântuie tunelul Gheorghe Partinie - electrician "La început am luat- o și eu razna , înainte de a mă muta aici, mai am o casa în jos, măi! și zic dacă o fi așa, nu am avut curaj să mă mut aici prima dată. L- am adus pe preot și a sfințit umpic casa, tradițional". 
     Ei bine, cât este mit și cât realitate nimeni nu știe. Dar legenda inginerului Colțână s-a păstrat până în zilele noastre. Tunelul său rămâne, însă, o realitatea. A costat statul român peste 100 de milioane de lei la acea vreme și zeci de oameni și-au dat ultima suflare în timp ce lucrau la măreața construcție.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: